woensdag 21 augustus 2024

'Stedelijk gebied Pokrovsk remt opmars Russen af'

Het Russische leger boekt weliswaar enig succes in de provincie Donetsk, met beperkte terreinwinst ten oosten en zuidoosten van Toretsk, ten oosten van Pokrovsk en ten westen van de stad Donetsk, maar het Institute for the Study of War (ISW) verwacht dat het moeilijk voor ze gaat worden in dichtbebouwd stedelijk gebied. Daardoor zal het toch al lage tempo nog verder afnemen. 

Het ISW constateert op basis van geolocatie dat de Russen onlangs zijn opgerukt ten noordwesten en westen van Zalizne (oostelijk van Toretsk) en dat ze de afvalberg van de kolenmijn Artem aan de westelijke rand van Zalizne hebben ingenomen. Ook stelt het ISW dat de Russische troepen de laatste tijd nauwelijks zijn opgeschoven richting de stad Pokrovsk. Ze zijn wel iets vooruit gekomen in Hrodivka, oostelijk van Pokrovsk. 

'De Russische troepen krijgen het moeilijk als ze naar Mirnohrad en Pokrovsk oprukken. Dit zijn grotere, dichtbebouwde plaatsen in vergelijking met de plattelandsdorpen die ze hebben ingenomen tussen Avdiivka en Pokrovsk.

Volgens het ISW zijn de Russische troepen recent opgerukt ten westen van de stad Donetsk. 'Geolocatie van 18 augustus toont aan dat ze zijn opgeschoven in het noordwesten van Krasnohorivka.' De Russen blijven ook ten zuidwesten van de provinciehoofdstad aanvallen, maar er is geen aantoonbare terreinwinst richting Siversk en Tsjasiv Jar in de omgeving van Klistsjiivka en Andriivka. 'Russische en Oekraïense bronnen melden geen grondaanvallen op 20 augustus op de grens van de provincies Donetsk en Zaporizja.'

Bron: ISW

Geen opmerkingen: