donderdag 29 augustus 2024

Geen sprake van vervuild drinkwater in hoofdstad

Onder de inwoners van de hoofdstad Kyiv is grote ongerustheid ontstaan over een mogelijke vervuiling van de rivier Desna met giftige stoffen. Het waterbedrijf Kyivvodokanal probeert die ongerustheid weg te nemen met de mededeling dat er niets mis is met het rivierwater. Er worden voortdurend watermonsters genomen. 

'Het drinkwater dat we aan de huishoudens in Kyiv leveren is veilig, er is geen enkel risico', laat Kyivvodokanal weten. De inwoners wordt aangeraden om alleen te vertrouwen op de officiële berichtgeving van Kyivvodokanal en het stadsbestuur van Kyiv. 

Gisteren meldden Oekraïense nieuwsmedia op basis van informatie van het Staatsagentschap voor Visserij en Voedsel dat Russische troepen halverwege augustus op grote schaal giftige stoffen hebben geloosd in het water van de rivier Sejm in de provincie Koersk om het Oekraïense leger te beletten de rivier over te steken. De Sejm is een zijrivier van de Desna. De Oekraïense Milieuinspectie zegt geen aanwijzingen te hebben dat de Desna daardoor ook vervuild is.

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: Wikipedia

Geen opmerkingen: