donderdag 22 augustus 2024

3.000 Russische soldaten omsingeld in Koersk

Gevluchte inwoners van de provincie Koersk zoeken kleding uit.
De Russische president Vladimir Poetin heeft zich vandaag opnieuw laten informeren over de situatie in de provincies Koersk, Belgorod en Brjansk. Volgens gouverneur Alexej Smirnov van Koersk zijn 133.190 inwoners inmiddels geëvacueerd, terwijl 19.376 inwoners zijn gebleven. Elke vertrokken inwoner krijgt 15.000 roebel, omgerekend bijna 146 euro. 

De gouverneurs van Belgorod en Brjansk vroegen Poetin in de online vergadering om meer troepen om de grens met Oekraïne te beschermen. Er zijn geregeld meldingen van aanvallen op beide Russische provincies. Smirnov meldt vandaag op Telegram dat 60 bushaltes in zijn provincie schuilplaatsen voor luchtaanvallen worden gebouwd. 

Intussen gaat het niet geweldig voor de Russen in de provincie Koersk, waar het Oekraïense leger nog altijd aanvalsacties uitvoert. Volgens de Wall Street Journal zijn ze bezig om 3.000 Russische soldaten in te sluiten bij de rivier Sejm. De bruggen over deze rivier zijn bij aanvallen vernield en dat lot heeft ook de pontonbruggen getroffen die het Russische leger aan het opbouwen was.

De Australische generaal buiten dienst Mick Ryan, een bekende militair strateeg, meent dat het Oekraïense leger niet verder oprukt in de diepte, maar de breedte zoekt in de Russische grensstreek. 'Ze hebben gekozen voor een gebied dat goed te verdedigen valt en dichtbij Oekraïne is, zodat de bevoorrading niet in gevaar komt.'

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: TASS

Geen opmerkingen: