woensdag 28 augustus 2024

Rusland verdedigt de Krimbrug met Pantsir-S1

Op een dag komt de grote, beslissende aanval op de gewraakte Krimbrug. Niet alleen de Oekraïners zijn daar van overtuigd, ook de Russen. Die hebben een Pantsir-S1 luchtverdedigingssysteem op de brug geplaatst. De Pantsir was al een maand zichtbaar op satellietfoto's, maar nu heeft het Telegramkanaal Krimski Veter (Krimwind) ook een foto ervan gepubliceerd.

De Pantsir-S1 beschikt over 23 luchtdoelraketten met een bereik van 20 kilometer. Ook zijn er twee 30 millimeter automatische kanonnen aanwezig en een radar die in staat is om tot 20 objecten tegelijkertijd waar te nemen.

Het Oekraïense leger heeft al meerdere aanvallen uitgevoerd op de brug, daarbij gebruik makend van raketten en (zee)drones. Delen van de brug werden bij die aanvallen beschadigd. Hoewel veel van de schade gerepareerd werd, is het verkeer aan beperkingen onderhevig op de brug die de Krim verbindt met het Russische vasteland.

Het Institute for the Study of War (ISW) constateerde al dat het de Russen erg moeilijk gaat worden om de Krim bezet te houden als de brug definitief onbruikbaar is. 

Bron: RBC-Ukraine, foto: Krimski Veter

Geen opmerkingen: