dinsdag 13 augustus 2024

Oekraïne niet geïnteresseerd in behouden Koersk

Oekraïne heeft 'geen interesse' om het gewonnen grondgebied in de Russische provincie Koersk te behouden, zegt woordvoerder Heorghi Titsji van het ministerie van Buitenlandse Zaken volgens persbureau RBC-Ukraine. Hij zegt dat de Oekraïense militairen alleen maar de grens zijn overgestoken omdat Rusland vanaf daar aanvallen uitvoert op Oekraïne.

'Helaas kan Oekraïne geen langeafstandswapens gebruiken om zich tegen deze terreur te verdedigen', aldus Tychy. 'Dus we moeten de strijdkrachten gebruiken om deze grensgebieden te bevrijden van het Russische militaire contingent dat Oekraïne aanvalt.' Hij benadrukte dat Rusland deze zomer al 2000 aanvallen vanuit Koersk had uitgevoerd, zoals president Volodimir Zelenski eerder zei.

Het ministerie van Defensie van Rusland zegt dat het een poging van Oekraïne om dieper de Koersk regio binnen te dringen heeft gestopt en heeft teruggeslagen tegen de troepen van Kyiv in de regio Soemi. 'Aanvallen door de luchtvaart en onbemande vliegtuigen van het leger en artillerievuur verhinderden pogingen van vijandelijke mobiele groepen om in pantservoertuigen diep Russisch grondgebied binnen te dringen in de gebieden van de bevolkte gebieden van Obsjtsj Kolodez, Snagost, Kautsjoek en Aleksejevski', aldus het Russische ministerie van Defensie in citaten van het persbureau Interfax. 

Rusland beweert ook een Oekraïense aanval nabij Martinovka in de Koersk-regio te hebben voorkomen, waarbij twee pantservoertuigen en auto's met 15 militairen aan boord werden vernietigd. Het Oekraïense leger heeft geen commentaar gegeven op de berichten en de Guardian heeft deze beweringen niet onmiddellijk kunnen verifiëren.
Bron: BNR Nieuwradio

Geen opmerkingen: