woensdag 21 augustus 2024

Nieuwe beschermende constructie bij Krimbrug

Er wordt bij de Krimbrug iets gebouwd wat lijkt op een tweede brug. Op foto's van de bouwwerkzaamheden, gepubliceerd op het Telegramkanaal Krimskiy Veter, is te zoen hoe sinds begin deze maand stalen pijlers aan weerskanten van deze constructie worden aangebracht. De brug lijkt vooral bedoeld om de echte Krimbrug te beschermen tegen nieuwe Oekraïense aanvallen.

De brug die het Russische vasteland verbindt met het bezette schiereiland is strategisch belangrijk, maar het is ook van symbolische waarde voor de Russen.  Via de brug wordt het Russische leger bevoorraad.

In mei werden al de nodige versterkingen aangebracht bij de brug om die te beschermen tegen aanvallen met zeedrones. Met schepen werd de brug afgeschermd. Eerder werden ook al drijvende hekwerken aangebracht, ook onder het wateroppervlak. De hekwerken werden op hun plaats gehouden met tonnen die met kabels waren vastgemaakt. Niet zo'n succes, want het wil nog weleens stormen in de Straat van Kertsj, waardoor de tonnen losraken en zoals onlangs bij de havenstad Kertsj aanspoelden.

Bron: Oekrajinska Pravda, Krimskiy Veter/Telegram

Geen opmerkingen: