donderdag 15 augustus 2024

Oproep aan inwoners Povrovsk om te evacueren

Terwijl het Oekraïense leger nog altijd een tot anderhalve kilometer terreinwinst boekt in de Russische provincie Koersk is de situatie bij de stad Pokrovsk in de provincie Donetsk juist verslechterd, Het Russische leger verovert gaandeweg meer terrein en is nog maar 10 kilometer verwijderd van Pokrovsk. 

'We krijgen nog minder munitie dan al het geval was en de Russen blijven maar doorduwen', zegt Ivan Sekatsj, woordvoerder van de 110e Gemechaniseerde Brigade. De analisten van DeepState zeggen dat het Russische leger in de afgelopen 24 uur de dorpen Zhelanne en Orlivka heeft veroverd en dichterbij New-York, Mikolajvka en Zhoeravka is gekomen. 

Serhii Dobrjak, hoofd van het militaire stadsbestuur van Pokrovsk, heeft de inwoners van Pokrovsk opgeroepen om te vertrekken. In een oproep aan de bevolking vraagt met name gezinnen met kinderen en ouderen zo snel mogelijk te evacueren. 'De vijand staat aan de rand van de stad. We hebben gezien dat de vijand meedogenloos onze energievoorziening en woonwijken aanvalt. Er vallen doden.'

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: