zaterdag 24 augustus 2024

115 Oekraïense krijgsgevangenen teruggehaald

Bij een nieuwe gevangenenruil zijn 115 Oekraïense krijgsgevangenen teruggekeerd. Het gaat om soldaten van de Nationale Garde, de landstrijdkrachten, de marine en de grensbewaking. Deze 55e gevangenenruil met Rusland kwam tot stand door bemiddeling van de Verenigde Arabische Emiraten.

Alle teruggekeerde soldaten waren dienstplichtigen. Sommigen van hen werden al meer dan twee jaar gevangen gehouden in Rusland. Zes officieren bewaakten ten tijde van de Russische invasie de kerncentrale van Tsjernobil, 50 soldaten behoorden tot de verdedigers van de staalfabriek Azovstal in Marioepol. De meeste teruggekeerde gevangenen kampen met gezondheidsproblemen door de slechte behandeling die ze tijdens hun gevangenschap kregen.

Ook Rusland kreeg vandaag 115 krijgsgevangenen terug. Het gaat vooral om jonge dienstplichtigen die in de afgelopen twee weken tijdens het Oekraïense offensief in de Russische provincie Koersk gevangen zijn genomen. Of ze een warm welkom in Rusland hebben gekregen, valt te betwijfelen. Ze waren nauwelijks voorbereid op de strijd en velen van hen gaven zich zonder slag of stoot over.

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: