dinsdag 20 augustus 2024

Poetin wil Oekraïners weg uit Koersk voor oktober

De Russische president Vladimir Poetin heeft het leger opdracht gegeven om de Oekraïense troepen voor 1 oktober uit de provincie Koersk te verdrijven. Het leger mag daarbij geen troepen verplaatsen die nu actief zijn in de Donbas, in het bijzonder bij Pokrovsk en Toretsk waar de Russen momenteel terrein winnen. Dat zegt een bron bij het Russische ministerie van Defensie.

De Russen zetten in Koersk nu een mix in van eenheden elders, met uitzondering van Pokrovsk en Toretsk. Dit geeft aan dat het Russische leger momenteel over weinig reservetroepen beschikt, maar ook dat het Kremlin meer waarde hecht aan het veroveren van Pokrovsk en Toretsk dan aan het verdrijven van de Oekraïense troepen van Russisch grondgebied.

'De vijand haalt wel troepen weg van de frontlijn. Zo zijn twee brigades weggehaald uit de provincie Zaporizja en twee bataljons van de luchtlandingstroepen die als reserve dienden in de provincie Cherson', zegt Viktor Kevljoek van het Centrum voor Oorlogsstrategie. De 810e brigade van de Zwarte Zeevloot en de 155e Mariniersbrigade, die bij Voehledar vocht, zijn nu in Koersk. 'Zelfs dienstplichtigen die pas afgelopen voorjaar werden opgeroepen worden daar naartoe gedirigeerd.'

Bron: RBC-Ukraine

Geen opmerkingen: