zaterdag 3 augustus 2024

'Nog 5 jaar nodig voor veroveren vier provincies'

De Britse generaal Roly Walker meent dat Rusland nog vijf jaar nodig heeft om de Oekraïense provincies Donetsk, Loehansk, Zaporizja en Cherson in hun geheel te veroveren. Tegen die tijd zouden de Russische verliezen (doden én gewonden) volgens de recent benoemde opperbevelhebber van het Britse leger weleens opgelopen kunnen zijn tot 1,8 miljoen soldaten. 

Sinds het begin van de invasie op 24 februari 2022 is het Russische leger al 580.000 soldaten kwijtgeraakt. De Oekraïense opperbevelhebbers Oleksandr Sirski verwacht dat de Russische verliezen eind dit jaar zijn opgelopen tot 690.000. 

De Britse militaire inlichtingendiensten constateren vandaag dat het Russische leger in de afgelopen drie maanden de grootste verliezen heeft geleden sinds het begin van de invasie. Wel vlakken de verliezen wat af. In mei was er een dagelijks gemiddelde van 1.262 gewonde of gedode soldaten, in juli gemiddeld 1.140. 

'De verliezen zullen in augustus waarschijnlijk boven de 1.000 per dag blijven, omdat het Russische leger blijft aanvallen over een langgerekt front dat zich uitstrekt van Charkiv in het noorden tot Robotinje in het zuiden van Oekraïne', aldus de inlichtingendiensten.

Bron: RBC-Ukraine

Geen opmerkingen: