dinsdag 20 augustus 2024

Russen blijven aanvallen bij Toretsk en Pokrovsk

Het Oekraïense leger heeft nog de controle over een vijfde deel van het dorp New-York in de provincie Donetsk. Eerder meldde het Institute for the Study of War (ISW), afgaande op berichten van Russische militaire bloggers, dat het dorp verloren was gegaan. 

Toch hebben de Oekraïense soldaten het daar moeilijk, want de Russen blijven maar komen ondanks hoge verliezen. Ze richten zich nu ook op het volgende dorp, Nelipivka. Eind juni waren alleen New-York en Toretsk nog onder Oekraïense controle langs de frontlijn zoals die sinds 2014 door het gebied loopt. Bij Toretsk wordt opnieuw zwaar gevochten. De Russische luchtmacht voerde vijf bombardementen uit met zweefbommen.

De Russen hebben intussen Mezhove, Skoetsjne en Zhoeravka veroverd, aldus de analisten van DeepState. Ze zouden nu oprukken naar Hrodivka en Zavitne.

Bij de stad Pokrovsk wist het Oekraïense leger volgens de generale staf gisteren 63 Russische aanvallen af te slaan. Er wordt vooral zwaar gevochten bij de dorpen Novohrodivka, Michailivka en Vozdivzhenka.  
Gisteren zouden 1.330 Russische soldaten zijn gedood of gewond zijn geraakt. Inmiddels is het totale aantal sinds het begin van de invasie opgelopen boven de 600.000. 

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: