vrijdag 16 augustus 2024

ISW: Strijd om Pokrovsk gaat voor die in Koersk

Het Russische leger blijft prioriteit geven aan het offensief in de provincie Donetsk boven het terugdringen van de Oekraïense troepen in de eigen provincie Koersk. 'De Russische troepen blijven het tempo hoog houden in Donetsk', constateren de analisten van het Institute for the Study of War (ISW).

Woordvoerder Dmitro Lichovii van het Oekraïense leger zei gisteren dat er geen waarneembare veranderingen zijn geweest in de samenstelling van de Russische troepen en dat de Russen niet minder actief zijn geworden. Het ISW ziet wel dat Rusland sommige specifieke eenheden uit Oekraïne heeft verplaatst naar Koersk, maar ziet tegelijkertijd sterke aanwijzingen dat de Russische legerleiding prioriteit geeft aan het eigen offensief in het oosten van Oekraïne. 

Het Russische leger is Pokrovsk inmiddels tot op tien kilometer genaderd. Het stadsbestuur riep de inwoners gisteravond op om te evacueren. Het ISW: 'Geolocatie van beelden van woensdag en donderdag laat zien dat ze terreinwinst hebben geboekt in Hrodivka ten oosten van Pokrovsk en in Mikolajvka, Zhelanne en Orlivka ten zuidoosten van Pokrovsk', aldus het ISW dat veronderstelt dat de Russen inmiddels ook Orlivka en Zhelanne heeft ingenomen. 

Bron: ISW

Geen opmerkingen: