dinsdag 13 augustus 2024

Inwoners van Koersk belanden in 'veilig' Zaporizja

Gouverneur Alexej Smirnov van Koersk zegt dat burgers uit zijn provincie die geëvacueerd worden naar het door Rusland bezette deel van Zaporizja worden gebracht. Daar zouden sanatoriums en internaten aan de kust van de Zee van Azov voor ze beschikbaar worden gesteld. 

'De eerste groepen evacuees gaan al snel naar opvangcentra in de provincie Zaporizja. Vrijwilligers daar vandaan zijn al in de provincie Koersk aangekomen om de inwoners daar op weg te helpen', aldus Smirnov. De geëvacueerde inwoners belanden ergens tussen Berdjansk en Kirilivka. 

De kans is groot dat ze van de regen in de drup belanden, want ook in Zaporizja woedt de oorlog al meer dan twee jaar. Het is wel duidelijk dat de Russische autoriteiten de ooggetuigen van het Oekraïense offensief in Koersk liefst zo ver mogelijk uit de buurt willen hebben. Inmiddels zouden 120.000 inwoners van de Russische provincie Koersk zijn geëvacueerd.

Bron: Oekrajinska Pravda

1 opmerking:

Anoniem zei

Bij mijn familie in Sartana, Mariupol weet niemand iets van wat er gebeurd in Koersk. Het betreft dan wel de oude garde die alleen naar russichse staatstelevisie kunnen kijken en waar social media wordt geblokkeerd. Ik zie op telegram wel veel overgaves van oekrainers in Koersk. Oekrainse media heeft het over russische acteurs. Ik hoop dat het waar is.