woensdag 6 maart 2024

'Zelenska wilde niet naast Navalny's weduwe'

Olena Zelenska en Jill Biden bij een eerdere gelegenheid.
De Washington Post schrijft dat Olena Zelenska een uitnodiging heeft afgeslagen voor de jaarlijkse State of the Union van de Amerikaanse president Joe Biden in het Congres omdat ze niet naast Joelia Navalnaya wil zitten. De Oekraïense presidentsvrouw zou donderdag samen met Jill Biden en de weduwe van de onlangs overleden Russische dissident Aleksej Navalny de bijeenkomst bijwonen. 

Het kantoor van president Volodimir Zelenski zegt dat Zelenska niet naar Washington gaat omdat ze andere afspraken heeft, maar de Washington Post meldt op basis van regeringsbronnen dat Oekraïne een ongemakkelijke situatie wil vermijden. Navalny stond aanvankelijk achter de Russische annexatie van de Krim, maar stelde dat standpunt later bij. De Oekraïners zijn het echter nog niet vergeten en kijken met gemengde gevoelens naar Navalny.

Overigens heeft ook Joelia Navalnaya de uitnodiging voor het bijwonen van Biden's State of the Union van de hand gewezen omdat ze te vermoeid zou zijn na alle emoties en reizen van de laatste weken. 

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: website president Zelenski

Geen opmerkingen: