donderdag 7 maart 2024

'Niet uit te sluiten dat Zelenski doelwit aanval was'

De Russische raketaanval van gisterochtend op de haven van Odesa was mogelijk gericht was op president Volodimir Zelenski en de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis. Dat heeft Zelenski's topadviseur en plaatsvervangend stafchef Ihor Zhovkva verklaard tegenover de Amerikaanse nieuwszender CNN.

'De raketinslag was echt minder dan 500 meter van ons vandaan. Het valt niet uit te sluiten dat de aanval bedoeld was voor de delegatie van mijn president of die van onze buitenlandse gast', aldus Zhovkva. De aanval kwam vanaf de door Rusland bezette Krim. 'De raket was minder dan drie minuten onderweg.' Zelenski en Mitsotakis kregen geen tijd om een schuilplaats te zoeken. Bij de raketaanval kwamen vijf mensen om het leven.

De Oekraïense staatsveiligheidsdienst SBOe heeft vanochtend een inwoonster van Odesa opgepakt. Zij wordt ervan verdacht dat ze informatie aan Rusland heeft doorgegeven over aan te vallen doelen in de stad. Uit een eerste verhoor is gebleken dat de Russen vooral geïnteresseerd waren in informatie over de installaties met luchtdoelraketten aan de kust. De vrouw gaf haar informatie door aan een contactpersoon n Sevastopol.

Bronnen: Ukrinform, Oekrajinska Pravda, foto: website president

Geen opmerkingen: