donderdag 14 maart 2024

Medvedev eist volledige overgave van Oekraïne

Dmitri Medvedev heeft op Telegram duidelijk gemaakt hoe hij zich het einde van de oorlog voorstelt, namelijk met de volledige overgave van Oekraïne, het betalen 'van alle verschuldigde compensaties aan Rusland' door Oekraïne. Verder wil de vicevoorzitter van de Russische Nationale Veiligheidsraad dat Oekraïne 'weer' onderdeel wordt van de Russische Federatie.

Medvedev meent dat Oekraïne zich volledig en onvoorwaardelijk moet overgeven, moet ontwapenen en dat de regering moet aftreden en het parlement wordt ontbonden, waarna onmiddellijk verkiezingen nodig zijn 'voor een noodparlement'. 

De Russische oud-president wil verder dat het Westen inziet dat de Oekraïense regering een 'Nazi-bewind' is en dat 'gedwongen denazificatie op alle overheidsniveaus noodzakelijk is'. De Verenigde Naties zouden daar op toe moeten zien. Medvedev meent ook dat Oekraïne Rusland moet compenseren, waarbij ook de families van Russische soldaten een vergoeding krijgen voor hun verlies tijdens de oorlog. 

'Dit is een mooi Russische vredesplan', constateert Medvedev. 'Tenslotte is hier immers sprake van een compromis. Ik geloof dat we op deze manier tot een vergelijk kunnen komen met de internationale gemeenschap, ook de Angelsaksische landen, waarbij we rekenen op het begrip van onze vrienden in de Westerse wereld.'

Bron: Oekrajinska Pravda

1 opmerking:

geert457 zei

Komt sinterklaas daar ook op 6 december 🤣🤣 wat een 🤡🤡