dinsdag 26 maart 2024

Verwarmingsseizoen in Charkiv abrupt geëindigd

Ondanks de lage temperatuur, vandaag hooguit 13 graden, is het verwarmingsseizoen in de stad Charkiv vandaag voortijdig geëindigd. Dat heeft alles te maken met de grootschalige Russische raketaanval van afgelopen vrijdagmorgen die nagenoeg de hele stroomvoorziening van de 1,3 miljoen inwoners tellende stad hebben vernield. Onder normale omstandigheden duurt het verwarmingsseizoen (van de stadsverwarming) tot 15 april.

Nog altijd zitten 275.000 huishoudens van Charkiv zonder elektriciteit. 'Eind deze week, begin volgende week' hoopt algemeen directeur Volodimir Koedritski van Oekrenergo dat de situatie weer min of meer normaal wordt. Tot dan zijn er geregeld stroomonderbrekingen om de reparatieploegen hun werk te laten doen.

In Odesa was de situatie al niet florissant en het is er niet beter op geworden na de Russische raketaanval van gisteravond. Hier zitten 23.000 huishoudens zonder elektriciteit. Door het slechte weer met harde windvlagen hadden nog eens 19.000 huishoudens in de provincie Odesa tijdelijk te maken met stroomuitval.

Ook in de stad Krivi Rih zijn er problemen met de elektriciteitsvoorziening als gevolg van een raketaanval gisteravond.

Bron: Oekrajinska Pravda

    Geen opmerkingen: