woensdag 6 maart 2024

Orbán gaat met Trump in gesprek over Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán wil vrijdag met de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump bespreken hoe een eind kan worden gemaakt aan de oorlog in Oekraïne. Dat heeft de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijarto bekend gemaakt. Volgens Szijarto ontmoeten de twee elkaar in Trumps buitenverblijf Mar-a-Lago in Florida.

Szijarto benadrukte tegenover de nieuwssite Bloomberg nog maar weer eens wat ook Orbán vindt, namelijk dat 'Oekraïne Rusland niet kan verslaan' en dat 'Rusland het hele Westen niet kan verslaan'. Daarom wil Orbán een onmiddellijk staakt-het-vuren en onderhandelingen over een eind aan de door Rusland begonnen oorlog. Een bestand is niet gunstig voor Oekraïne, want zo krijgt Rusland alle kans krijgt om zich voor te bereiden op een volgend stadium van de oorlog.

De Hongaarse premier is een fan van Trump. Hij bezocht al diverse pro-Trump bijeenkomsten en staat ook volledig achter diens herverkiezing. Orbán meent dat er geen oorlog uitgebroken was als Trump nu president was geweest in plaats van Joe Biden. Als Trump wordt herkozen, dan verwacht Orbán dat de oorlog snel afgelopen is. Trump beweert zelf dat dit 'binnen 24 uur' het geval is.

Bron: European Pravda

Geen opmerkingen: