dinsdag 19 maart 2024

Belgorod bereidt evacuatie 9.000 kinderen voor

Het provinciebestuur van Belgorod willen 9.000 kinderen te evacueren vanwege de voortdurende aanvallen vanuit Oekraïne. Het gaat met name om kinderen uit de stad Belgorod en de omgeving daarvan, alsook de districten Sjebekino en Grajvoron. Vrijdag vertrekken 1.200 kinderen naar de veilig geachte plaatsen Penza, Tambov, Kaloega en Stavropol. 

Er wordt in de grensprovincies Belgorod en Koersk nog altijd gevochten tussen het Russische leger en de vrijwilligers van het Legioen voor de Vrijheid van Rusland, het Russische Vrijwilligers Korps en het Siberische Bataljon. Deze drie anti-Kremlin vrijwilligerstroepen vielen op 12 maart de Russische provincies binnen. 

Een dag later werden de autoriteiten daar opgeroepen om de bevolking te evacueren. Het Russische Vrijwilligers Korps riep de inwoners van Koersk en Brjansk op om te vertrekken als ze dichtbij militaire doelen wonen die zich vaak bevinden in woonwijken, bij scholen of overheidsgebouwen.

Met name de stad Belgorod heeft te maken met droneaanvallen op militaire doelen en fabrieken die voor het Russische leger werken. Zondag kwamen bij een aanval twee mensen om het leven bij zo'n aanval.

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: gouverneur Belgorod op Telegram

    Geen opmerkingen: