woensdag 13 maart 2024

'Partizanen' willen verkiezingen verstoren

Het Russische Vrijwilligers Korps wil voorkomen dat in de provincies die aan Oekraïne grenzen komend weekeinde de stembureaus open gaan voor de herverkiezing van president Vladimir Poetin. 'Dat kan wellicht een van de doelen zijn van onze lopende operatie', zegt commandant Denis Nikitin in een interview met UP. Pidsumky.

Nikitin zegt in het interview ook dat de strijders van het RVC de Russische bevolking wil laten zien dat de verkiezingen een schijnvertoning zijn. Ze zien dat als een van de politieke opdrachten voor de Russische vrijwilligers. 

Volgens Nikitin is het noodzakelijk om de wapens op te nemen tegen Poetin en zijn regering. 'Geen tandeloze acties als het ontsteken van lantaarns of wat de Russische oppositie ook heeft bedacht in de afgelopen twintig jaar. Dat werkt allemaal niet. De dood van Alexej Navalny vormt het bewijs dat wij gelijk hebben. Alleen gewapend verzet helpt. het Russische Vrijwilligers Korps laat zien hoe dat gewapende verzet er uit ziet, hoe de strijd om de toekomst van Rusland gevoerd moet worden. Heel veel mensen kijken naar ons, zien onze successen en besluiten zich bij ons aan te sluiten.'

Het Russische Vrijwilligers Korps, het Legioen voor de Vrijheid van Rusland en het tot gisteren onbekende Siberische Bataljon zijn gisteren op diverse plaatsen de Russische grens over gegaan vanuit Oekraïne. Het is niet duidelijk of deze groepen zich daar nog altijd bevinden. Volgens het Russische ministerie van Defensie zijn ze verslagen en zijn zeker honderd strijders gedood.

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: