donderdag 14 maart 2024

Partizanen gaan Koersk en Belgorod beschieten

De anti-Kremlin strijdgroepen zullen in de loop van de ochtend het vuur openen op militaire doelen in de Russische provincies Belgorod en Koersk. Dat heeft commandant Denis Nikitin van het Russische Vrijwilligers Korps laten weten. Hij riep de inwoners van de beide grensprovincies op om zichzelf in veiligheid te brengen als ze zich in de buurt van militaire doelen bevinden. 

Gistermiddag kwamen het Russische Vrijwilligers Korps, het Legioen voor de Vrijheid van Rusland en het Siberische Bataljon met een gezamenlijke verklaring waarin werd opgeroepen tot evacuatie, omdat veel militaire doelen zich bevinden in woonwijken, bij scholen en overheidsgebouwen. 

Daaraan is geen gehoor gegeven, constateert Nikitin vanochtend. 'Jullie bestuur heeft geen maatregelen getroffen voor jullie bescherming of evacuatie, terwijl de aanvallen op vreedzame steden en dorpen in Oekraïne maar door is gegaan. We zijn genoodzaakt om daarop te reageren door militaire doelen in de grensprovincies te beschieten. Evacueer onmiddellijk!'

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: