donderdag 28 maart 2024

Een op tien Polen wil wel soldaten naar Oekraïne

Een op de tien inwoners van Polen staat er achter als besloten wordt om Poolse soldaten mee te laten vechten in Oekraïne tegen de Russen. Dat blijkt uit een opiniepeiling van United Serveys in opdracht van de nieuwsagentschappen RMF FM en de Dziennik Gazeta Prawna. Een jaar geleden voelde nog niemand daar voor, maar dat is veranderd sinds de Franse president Emmanuel Macron de discussie aanzwengelde over boots on the ground, zoals de Amerikanen dat noemen.
 
De bereidheid om Poolse staatsburgers, dus niet het Poolse leger, mee te laten vechten met de Oekraïners is in een jaar tijd fors gestegen. Inmiddels vindt een op de vier (27,1 procent) dat een goed idee. 

De steun voor hulp aan Oekraïne is met 75 procent nog altijd groot, terwijl 67,6 procent van de Polen vindt dat er zoveel mogelijk munitie, handwapens en granaatwerpers naar het Oekraïense leger met gaan. Als het om zware wapens als tanks en gevechtsvliegtuigen gaat, is 54,5 procent van de deelnemers aan de peiling daar voorstander van.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: