woensdag 20 maart 2024

Deze maand al 200 bommen op doelen in Soemi

Er zijn deze maand al bijna 200 'slimme' geleide bommen door de Russische luchtmacht afgeworpen op doelen in de grensprovincie Soemi. Die doelen zijn niet alleen de infrastructuur, maar ook worden burgers in dorpen en steden slachtoffer van deze aanvallen. 

Ook gaan volgens president Volodimir Zelenski voortdurend Russische sabotage- en verkenningsgroepen de grens over. 'Het Russische leger probeert onze grensdorpen tot de grond toe af te branden. We moeten onze luchtverdediging hier dusdanig versterken dat we deze terreur onmogelijk maken.'

Het was gisteren opnieuw een zware dag voor de inwoners van Soemi. De Russen voerden dertig aanvallen uit met mortieren, artillerie, raketwerpers, clusterbommen en ook weer zes geleide bommen. Bij een van de aanvallen viel een dode.

De Oekraïense legerleiding maakte gisteren bekend dat ook alles in het werk wordt gesteld om de drie verdedigingslinies te versterken in de provincie Soemi. Een grote invasie wordt hier niet verwacht. Wel is het erg onrustig in deze regio, ook omdat anti-Kremlin strijdgroepen vanuit Soemi de grens over zijn gegaan naar de aangrenzende Russische provincies Belgorod en Koersk. 

Bron: Oekrajinska Pravda, foto: Staatsnooddienst

Geen opmerkingen: