zondag 24 maart 2024

Groot deel Charkiv zit nag altijd zonder elektriciteit

De Russische aanvallen van de afgelopen dagen hebben in Charkiv grote schade aangericht aan de energievoorziening. De elektriciteitscentrale in de stad en alle transformatorstations zijn vernield. Inmiddels is 40 procent van de huishoudens wel weer voorzien van stroom, terwijl 60 procent weer op de stadsverwarming is aangesloten. Bijna alle huishoudens hebben weer kraanwater. Er zijn nog altijd stroomonderbrekingen nodig om de benodigde herstelwerkzaamheden uit te voeren.

In de provincie heeft de hele dag brand gewoed in wat door gouverneur Maksim Kozitski wordt omschreven als 'essentiële infrastructuur' in de province Lviv die afgelopen nacht door de Russen eerst werd aangevallen met drones en raketten en vanmorgen vroeg nogmaals met twee Kinzhal raketten. Het vuur werd pas aan het begin van de avond gedoofd. De brandweerlieden konden zich ternauwernood in veiligheid brengen voor de tweede Russische raketaanval.

Directeur Oleksi Tsjernishov van Naftogaz maakt op Facebook melding van schade aan 'essentiële infrastructuur' van het staatsolie- en gasbedrijf in het westen van Oekraïne, zonder verdere uitleg te geven wat daar precies mee wordt bedoeld.

Bronnen: Oekrajinska Pravda, The Kyiv Independent

    Geen opmerkingen: