donderdag 14 maart 2024

Opnieuw gevechten in Russische grensregio's

De Russische Nationale Garde zegt bij het dorp Tjotkino in de provincie Koersk een aanval van 'Oekraïensesabotagegroepen' te hebben afgeslagen. Wat
waarschijnlijk inhoudt dat het Legioen voor de Vrijheid van Rusland en het Siberische Bataljon opnieuw vanuit Oekraïne de Russische grens zijn overgestoken. De anti-Kremlin groepen deden dat dinsdag ook al. 

Volgens gouverneur Roman Starovojt van Koersk zijn de gevechten bij Tjotkino nog gaande. Het Legioen voor de Vrijheid van Rusland heeft intussen een video gepubliceerd waaruit moet blijken dat een munitieopslag van het Russische leger is vernield. 

Het Russische ministerie van Defensie zegt dat een 'doorbraakpoging' bij het dorp Spodarjoesjino in de provincie Belgorod is afgeslagen. Eerder riepen het Legioen, het extreem-rechtse Russische Vrijwilligers Korps en het Siberische Bataljon de bevolking in de grensprovincies Koersk en Belgorod op om een veilig heenkomen te zoeken als ze dichtbij militaire doelen wonen. 

De drie strijdgroepen willen deze militaire doelen aanvallen die zich vaak in woonwijken en dichtbij scholen bevinden. Het Siberische Bataljon doet vandaag een opriep via sociale media om de presidentsverkiezingen van komend weekeinde te boycotten.

Bron: The Kyiv Independent

Geen opmerkingen: