woensdag 13 maart 2024

Oekraïne valt weer drie olieraffinaderijen aan

Oekraïne heeft afgelopen nacht drie Russische olieraffinaderijen aangevallen. Het gaat om raffinaderijen in Riazan en Kstovo in de provincie Nizjni Novgorod en Kirisji in de provincie Leningrad. 'We zijn systematisch en op een slimme manier bezig om de Russische economie aan te pakken. We nemen de vijand de inkomsten uit olie af die ze gebruiken om onze burgers te doden', aldus een bron bij de Oekraïense inlichtingendiensten. 

Het Russische ministerie van Defensie zegt dat de Oekraïense aanvallen afgelopen nacht werden uitgevoerd met 'tientallen drones', terwijl 65 drones voortijdig uit de lucht werden geschoten. Russische Telegramkanalen maken echter melding van talloze voltreffers.

Oekraïne viel gisteren ook al doelen in Rusland aan met raketten en drones. Hierbij werd een grote olieraffinaderij in Kstovo geraakt. Oekraïne heeft de verantwoordelijkheid voor de aanvallen van gisteren en vandaag niet opgeëist.

De Russische president Vladimir Poetin zegt tegen het Russische staatspersbureau RIA dat Oekraïne met de aanvallen de aankomende presidentsverkiezingen in Rusland wil verstoren. Veel zal het niet uitmaken, want Poetin wint toch wel omdat hij alle tegenstanders inmiddels heeft weten uit te schakelen. De verkiezingen zijn overigens komend weekeinde.

Bronnen: Oekrajinska Pravda, NOS. Foto: t.me/ENews 112

Geen opmerkingen: