zondag 24 maart 2024

Raketaanval: 75.000 inwoners Krivi Rih in de kou

Bij een grote Russische raketaanval is veel schade aangericht in de stad Krivi Rih. Daar werden verwarmings- en elektriciteitsnetwerken geraakt. Daardoor zitten zes ziekenhuizen, 150 scholen en zo'n 75.000 inwoners (3.000 huishoudens) tijdelijk zonder verwarming. 

De hoofdstad Kyiv werd ook aangevallen, maar hier is volgens burgemeester Vitali Klitsjko weinig schade aangericht. Burgemeester Andri Sadovi van Lviv meldde dat er geen aanvallen op de stad hebben plaatsgevonden, maar dat er ongeveer twintig raketten en zeven aanvalsdrones zijn gelanceerd richting de omgeving van Lviv, gericht op 'kritieke infrastructuur'. Om welke infrastructuur het gaat, is niet bekendgemaakt. Wel schrijft de gouverneur Maksim Kozitski op Telegram dat er bij de aanval brand is uitgebroken.

De Oekraïense luchtmacht heeft 18 van de 29 kruisraketten voortijdig uit de lucht geschoten en 25 van de 28 drones. De raketten kwamen van veertien TU-95 strategische bommenwerpers, de drones vanuit Primorsko-Achtarsk en het bezette Kaap Tsjauda op de Krim.

Bronnen: Oekrajinska Pravda, NOS

Geen opmerkingen: