zondag 7 januari 2024

Zorgen in Kremlin om effect van Oekraïense afkeer

Het Kremlin kijkt met bezorgdheid naar het pro-Westerse sentiment in Oekraïne en de manier waarop Oekraïne weer toegang tot de Zwarte Zee heeft weten te krijgen. Er wordt gehoopt dat de internationale steun voor Oekraïne afneemt, maar volgens een rapport van de Oekraïense militaire inlichtingendienst waarschuwen adviseurs de Russische leiders dat dit weleens tegen kan vallen, in elk geval dit jaar.

Diezelfde Russische leiders zien in het bijzonder de totale minachting voor Rusland in Oekraïne als een bedreiging. Als een van de oorzaken wordt gezien dat de Russischtalige Oekraïners steeds vaker overstappen op het Oekraïens. En om voormalige pro-Russische Oekraïners toch weer in het Russische kamp te halen, krijgen ze een mooie toekomst voorgeschoteld waarin de mensen die het nu voor het zeggen hebben in Oekraïne van het politieke en economische toneel verdwijnen. 

Volgens analisten van de Oekraïense militaire inlichtingendienst GUR vrezen de Russische leiders dat een langdurige oorlog met Oekraïne in de huidige geopolitieke situatie kan leiden tot destabilisatie van Rusland. Daarom valt te verwachten dat de Russische bevolking nog meer monddood wordt gemaakt dan nu al het geval is. 

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: