maandag 8 januari 2024

Zeker vier doden bij Russische raketaanvallen

Rusland heeft vanmorgen opnieuw dood en verderf gezaaid in vier provincies met raketaanvallen. Er zijn zeker vier mensen om het leven gekomen, terwijl er 33 gewonden zijn. Het dodental kan oplopen omdat er vermoedelijk nog mensen onder het puin van kapotgeschoten gebouwen liggen. 

In de stad Zaporizja sloegen zes raketten in woonwijken. Hier werden drie gewonden gemeld. In de stad Novomoskovsk (provincie Dnipro) werd een minibus omver geblazen bij een raketinslag. De acht passagiers konden op eigen kracht uit het busje komen. Er zijn twintig gewonden, waaronder vier kinderen.

In de buurt van de stad Krivi Rih viel een dode toen een woning werd geraakt. In de stad zelf werden een woning en een winkelcentrum vernield. Er wordt gezocht naar drie bewoners van het vernielde huis. De stad Charkiv kreeg te maken met minstens vier raketinslagen. Een fabriek en een school raakten beschadigd, er was een gewonde.

In de stad Zmiiv werd een flatgebouw vernield. Reddingswerkers wisten twee mensen levend uit het puin te halen, een aanvankelijk vermiste vrouw bleek overleden. In de provincie Chmelnitski viel een dode bij een raketinslag. 

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: