vrijdag 19 januari 2024

Russisch oliedepot brandt na aanval met drone

Olietanks 
bij een opslagplaats in de stad Klintsi in de Russische regio Briansk zijn in brand gevlogen nadat het leger daar een Oekraïense drone had neergehaald. Met die drone werd geprobeerd om doelen in de stad aan te vallen, zegt Alexander Bogomaz, de regionale gouverneur van de Russische regio. Volgens de eerste informatie is er niemand gewond geraakt bij het incident.

'Een vliegtuigachtige drone werd neergehaald door het ministerie van Defensie met behulp van radio-elektronische middelen. Toen het luchtdoel was vernietigd, werd de munitie ervan afgeworpen op het grondgebied van het oliedepot Klintsi', schrijft Bogomaz op de berichtenapp Telegram. Uit niet geverifieerde beelden op sociale media is een brandend vuur te zien in de duisternis naast iets dat lijkt op opslagtanks.

Het Russische Ministerie van Defensie had vanochtend vroeg al gezegd dat het een Oekraïense drone had vernietigd in de lucht boven de regio Bryansk, die grenst aan Oekraïne. Autoriteiten in de regio maken regelmatig melding van drone-aanvallen vanuit Oekraïne.

Zo stelden de autoriteiten een dag eerder dat Oekraïne had geprobeerd een Russische olieterminal aan de Oostzee met een drone aan te vallen, maar dat dit mislukt was. In een reactie op dat incident zei een Oekraïense minister dat Oekraïne doelen in Sint-Petersburg had geraakt met een in eigen land geproduceerde drone die 1250 kilometer vloog.

Bron: AD, foto: Kyiv Post

Geen opmerkingen: