zaterdag 6 januari 2024

Leger Oekraïne zwaar aangevallen bij Dnipro

Russische troepen hebben vandaag maar liefst achttien vruchteloze pogingen gedaan om de Oekraïense soldaten te verjagen van hun posities op de zuidoever van de Dnipro in de provincie Cherson. Dat meldt de Oekraïense generale staf vanavond. Ook veertien Russische aanvallen bij Avdiivka in de oostelijke provincie Donetsk liepen op niets uit. De Russen zouden aanzienlijke verliezen hebben geleden.

In de nu al maanden durende strijd om het stadje Avdiivka vielen de Russen vanuit de lucht en op de grond aan bij de dorpen Novobachmoetivka, Stepove, Pervomajske, Nevelske en Avdiivka zelf. Ook werd een luchtaanval uitgevoerd bij Oleksandropil. Er waren drie aanvallen in de omgeving van Koepjansk. Onder dekking vanuit de lucht vielen de Russen aan Tabajvka, Dvoritsjna, Sinkivka, Petropavlivka, Invanivka en Berestove. 

Ook de strijd om de door de Russen bezette stad Bachmoet duurt onverminderd voort. Het Oekraïense leger wist een aanval bij het dorp Klisjtsjiivka af te slaan. Er was een Russische luchtaanval bij het dorp New-York. Tien andere dorpen werden beschoten met artillerie en mortieren, waaronder Vasjoekivka, Bohdanivka, Ivanivske, Klisjtsjiivka, Andriivka en New-York.

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: