zaterdag 13 januari 2024

Opnieuw grote Russische raketaanval op Oekraïne

Rusland heeft Oekraïne vannacht bestookt met 37 raketten, waarvan er 27 hun doel niet bereikten doordat de luchtafweer ze uit de lucht wist te schieten of op elektronische wijze voortijdig kon uitschakelen. Ook werden drie Shahed-drones vanuit de Russische provincie Koersk naar Oekraïne gestuurd. De aanval duurde drie uur, aldus de Oekraïense luchtmacht. 

Er is nog maar weinig bekend over slachtoffers en schade. Wel zijn er al berichten uit de stad Soemi waar iemand gewond raakte en 26 woningen schade opliepen. Soemi zou zijn aangevallen met ballistische Kh-22 kruisraketten. Ook de stad Dnipro was doelwit van de Russen. Hier was alleen sprake van schade. 
In de stad Kropivitsjni in de provincie Kirovohrad werden vanmorgen vroeg explosies gehoord. Meer informatie is er nog niet. In Krementsjoek, provincie Poltava, belandde een niet geëxplodeerde raket in de tuin van een woning. 

De Russsen lanceerden hun raketten vanaf de Krim. de grensprovincie Belgorod, met zes MiG-31K gevechtsvliegtuigen die opstegen vanaf Tambov, met strategische bommenwerpers die opstegen vanaf de Kaspische Zee en Briansk. Vanaf het bezette deel van de zuidelijke provincie Cherson stegen twee Su-35 gevechtsvliegtuigen op om raketten af te vuren. 

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: