dinsdag 23 januari 2024

Luchtverdediging bij Sint-Petersburg hapert

De luchtverdediging bij de Russische stad Sint-Petersburg  is niet voorbereid op aanvallen vanuit het zuiden, maar richt zich op mogelijke aanvallen uit het noordwesten en westen van de NAVO. Dat verklaart waarom het in de nacht van zaterdag op zondag lukte om met drones een LNG-terminal in de havenstad Oest-Loega te vernielen. 

Dat constateert het Institute for the Study of War (ISW) aan de hand van een goed geïnformeerde Russische bron. Het Russische leger is bezig het militaire district Leningrad te hervormen als voorbereiding op een mogelijke oorlog met de NAVO. De luchtverdediging is daar ook op gericht, maar de Oekraïense aanvallen op de provincie Leningrad zullen de Russen ertoe dwingen om ook korte-afstand luchtverdedigingssystemen te plaatsen op de routes die Oekraïense drones zullen afleggen.

Het ISW veronderstelt dat de Russen niet in staat zullen zijn om alle strategisch belangrijke locaties te beschermen met luchtverdedigingssystemen als de Pantsir. Als Oekraïne doorgaat met aanvallen op het Russische achterland, dan zet dat de luchtverdediging onder toenemende druk.

    Bron: ISW

    Geen opmerkingen: