zondag 14 januari 2024

Blinde Anna-Maria helpt leger met zingen op straat

Een tienjarig meisje uit het dorp Komarne nabij de stad Lviv heeft met zingen op straat en in kerken al meer dan 2 miljoen hrivna (ruim 48.000 euro) ingezameld om het Oekraïense leger te helpen. Dat is al bijzonder, maar minstens zo bijzonder is het dat Anna-Maria Herman blind is. 

Anna-Maria heeft drie broers en zussen. Een van hen zit in het leger, wat haar ertoe bracht om geld voor het leger in te zamelen. Ze wordt daarbij geholpen door de vrijwilligersgroep Majdan uit het naburige dorp Sjtsjirets die onder leiding staat van Oksana Skorodinska. Die vertelt dat Anna-Maria in het voorjaar van 2022 begon met haar straatoptredens. Toen het kouder werd, vroeg de vrijwilligersgroep of ze in kerkgebouwen mocht optreden.'

'Vandaag heb ik samen met haar moeder een legereenheid bezocht. We hebben ze een nachtkijker gebracht. De jongens aan het front zullen ons in een video laten zien dat ze de kijker in gebruik hebben. Natuurlijk kan Anna-Maria die video niet zien, maar ze kan wel horen dat de soldaten haar bedanken. Dat motiveert haar om door te gaan. We zamelen nu geld in voor een drone voor de luchtafweer', aldus Skorodinska.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: