zondag 14 januari 2024

ISW ziet omslag in elektronische oorlogsvoering

Dat Oekraïne er gisteren in is geslaagd om twintig Russische raketten onschadelijk te maken, kan volgens het Institute for the Study of War (ISW) een omslagpunt zijn in de elektronische oorlogsvoering. Tot nu toe werd er vanuit gegaan dat het alleen toepasbaar was op het uit koers brengen van drones, maar het verstoren van radiosignalen blijkt dus ook te werken bij raketten. Oekraïne maakt daarbij gebruik van het mobiele Bukovel-AD systeem.

Woordvoerder Joeri Ihnat van de Oekraïense luchtmacht verklaarde gisteren dat de raketaanval eerdere die dag niet alleen gelijkenis vertoonde met de aanval die de Russen afgelopen maandag deden, maar ook met eerder raketaanvallen. De analisten van ISW zijn tot de conclusie gekomen dat de Oekraïense luchtmacht dus in staat is om vaste patronen te herkennen in de Russische aanvallen én dat ze die door middel van innovaties kunnen onderscheppen. 

De twintig Russische raketten en drie drones bereikten gisterochtend vroeg hun doelen niet, omdat ze onderweg explodeerden, waarbij de brokstukken in dunbevolkte gebieden terecht kwamen.

Bron: The Kyiv Independent, foto: Military Review

    Geen opmerkingen: