woensdag 17 januari 2024

Terreinwinst Russen bij Kreminna en Bachmoet

Het Russische leger heeft volgens het Institute for the Study of War (ISW) terreinwinst geboekt bij Kreminna en Bachmoet. Geolocatie heeft ook aangetoond dat de Russische troepen zijn opgerukt ten noorden van Diobrova. Dit dorp licht ten zuidwesten van Kreminna. 

Ook zijn de Russen iets opgeschoven bij Bachmoet en worden de Oekraïense troepen daar voortdurend aangevallen. Geolocatie wijst uit dat de Russen iets zijn opgeschoven ten noorden van Klisjtsjiivka, ten zuidwesten van Bachmoet.

De Oekraïense legerleiding meldt dat de Russen op zes plaatsen langs de frontlijn in het oosten en zuiden aanvallen hebben uitgevoerd. Er waren in totaal 98 schermutselingen. Bij Lieman, Avdiivka en Bachmoet werden de meeste Russische aanvallen afgeslagen.

Er zouden gisteren 730 Russische soldaten zijn gedood, aldus de Oekraïense legerleiding. In totaal zijn volgens deze opgave al 372.820 Russen gesneuveld in Oekraïne. Gisteren werden 13 Russische tanks vernield, alsmede 14 pantserwagens en 10 artilleriesystemen.

Bronnen: ISW, Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: