dinsdag 30 januari 2024

Opnieuw geruchten over ontslag Zaloezjni

Anonieme Telegram-kanalen en sommige politici maakten gisteravond melding van het ontslag van opperbevelhebber Valeri Zaloezjni. Ook zei een bron bij de Nationale Veiligheids- en Defensieraad dat Zaloezjni een andere positie aangeboden heeft gekregen. 'Misschien ergens als ambassadeur. Hij heeft dat aanbod afgeslagen.' Het persagentschap Interfax meldde op basis van bronnen dat de Zaloezjni akkoord zou zijn gegaan met zijn ontslag in een gesprek met president Volodimir Zelenski.

Het ministerie van Defensie reageerde snel en ontkennend op Telegram: 'Beste journalisten. We hebben maar een reactie: nee, dit is niet waar.' Ook het kantoor van president Volodimir Zelenski ontkent dat de hoogste militair van het land is ontslagen. 

Het is niet voor het eerst dat er berichten over ontslag voor Zaloezjni opduiken. De militair zou populairder zijn dan de president, wat voor wrijving zorgt. Ook verschillen beiden van opvatting over het verloop van de oorlog. Zaloezjni sprak eerder over een impasse, iets waar Zelenski niets van wil weten. 

Bron: Oekrajinska Pravda

Geen opmerkingen: