zondag 21 januari 2024

Meer Russische aanvallen langs hele frontlinie

Het Russische leger heeft de aanvallen opgevoerd langs de hele frontlijn, wat tot een toename van de verliezen in manschappen en militaire voertuigen heeft geleid. In de afgelopen vijf dagen waren er ruim een kwart meer aanvallen, terwijl de materiële verliezen toenamen met 88 procent. 

Er gingen volgens de Britse militaire inlichtingendiensten zelfs 95 procent meer tanks verloren. terwijl. Het aantal gewonde en gesneuvelde Russische soldaten kende een toename van 15 procent. Dat de Russen nu vaker aanvallen heeft volgens de Britten vooral te maken met de bevroren ondergrond, waardoor hun gepantserde voertuigen nu sneller vooruit kunnen.

De toegenomen aanvalsactiviteit van de Russen heeft er toe geleid dat ze het dorpje Krochmalne in de provincie Charkiv in handen hebben gekregen. Dat is vanmorgen ook bevestigd door Volodimir Fito, woordvoerder van de Oekraïense grondtroepen. De Oekraïense soldaten zouden het dorpje met slechts vijf huizen hebben verlaten om beter verdedigbare posities in te nemen. 

Bron: Oekrajinska Pravda, foto generale staf leger Oekraïne

Geen opmerkingen: