zaterdag 20 januari 2024

Zelenski daagt Trump uit woorden waar te maken

De Oekraïense president Volodimir Zelenski biedt Donald Trump de kans zijn grote woorden waar te maken. Trump beweert herhaaldelijk dat de Oekraïense oorlog niet zou zijn gebeurd als hij nog aan de macht was in Washington, en dat hij er onmiddellijk een einde aan zou maken als hij weer gekozen zou worden. Zelenski heeft hem nu uitgenodigd daarvoor naar Kyiv te komen.
 

Trump heeft herhaaldelijk gezegd dat de Oekraïense oorlog niet zou zijn gebeurd als hij nog aan de macht was in Washington, en dat hij er onmiddellijk een einde aan zou maken als hij weer gekozen zou worden omdat hij naar eigen zeggen 'een goede relatie' heeft met zowel Zelenski als met de Russische president Vladimir Poetin. Verder heeft de voormalige Amerikaanse president geen details gegeven over wat zijn vredesvoorstel zou inhouden.

Zelensko gelooft dat niet zo: 'Daarom nodig ik president Trump uit. Als hij hier kan komen, heb ik slechts 24 minuten nodig - ja, 24 minuten, niet meer dan dat. Ja, echt, niet meer dan 24 minuten om aan President Trump uit te leggen dat hij deze oorlog niet kan beëindigen. Hij kan geen vrede tot stand brengen vanwege Poetin', zei de president tijdens het interview. 'Trump is van harte welkom om hier te komen, maar ik betwijfel of hij de oorlog binnen 24 uur kan beëindigen zonder ons land aan Poetin over te dragen.'

Bron: AD

Geen opmerkingen: