maandag 22 januari 2024

ISW: Russische soldaten in straten van Avdiivka

Het Russische leger begint meer greep te krijgen op vdiivka. Dat constateert het Institute for the Study of War (ISW) aan de hand van geolocatie. De Russen zijn nu tot vlakbij het restaurant Tsarska Ochota aan de Sobornastraat gekomen in het zuiden van Avdiivka. Ook zouden ze langs de bomenrij in het zuidwesten van het stadje te vinden zijn.

De Oekraïense militaire waarnemer Kostjantin Mashovets zegt dat de Russische troepen over de Kolosovastraat en de Lermontovstraat oprukken, maar het ISW heeft daarvan geen bewijzen gezien. 
Russische en Oekraïense bronnen melden dat beide kanten strijden om betere posities ten noordwesten van Avdiivka bij de dorpen Novobachmoetivka en Stepove. Ook bij de cokesfabriek in het noordwesten en bij Sieverne in het westen zou dat het geval zijn. Verder zuidwestelijk van Avdiivka bij Pervomajske, Vodiane en Nevelske.

Militaire analisten wijzen er ook op dat Oleksandr Tarnavski, de commandant van de Oekraïense troepen in deze omgeving, en zijn woordvoerder Oleksandr Shtoepoen beiden hebben aangegeven dat de Russische troepen in toenemende mate actief zijn bij Avdiivka. Het Russische leger heeft minstens 40.000 soldaten ingezet om het stadje aan de rand van de provincie Donetsk in handen te krijgen. Er zouden de afgelopen dagen geen luchtaanvallen zijn geweest van de Russen.

Bron: ISW

Geen opmerkingen: