maandag 8 juli 2019

Soldaat gedood, drie soldaten en burger gewond

Een Oekraïense soldaat is gisteren gedood en drie soldaten liepen verwondingen op bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Er waren zestien aanvallen, die alle werden beantwoord. Dat had tot gevolg dat twee rebellen werden gedood. Zaterdag raakten vijf Oekraïense soldaten gewond en ging het om twaalf aanvallen. Laat in de avond werd een burger gewond toen rebellen vanuit de bezette stad Horlivka schoten op het dorp Novhorodske. Een mortiergranaat ontplofte vlakbij de woning van de 86-jarige man. Hij werd naar een ziekenhuis vervoerd.

De rebellen schoten met onder meer 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, antitankwapens en vanuit pantserwagens op de legerposities bij Krasnohorivka, Popasna en de dorpen Sjirokine, Bohdanivka, Vodiane, Pishtsjevik, Novoloehanske, Zolote-4, Majorsk en Pivdenne. Na middernacht waren er drie aanvallen met 122 millimeter artillerie en 82 millimeter mortieren op soldaten bij Vodiane en Novoloehanske.

Volgens de separatisten in Donetsk voerde juist het Oekraïense leger aanvallen uit op hun posities. Het zou gaan om negentien aanvallen op rebellen bij Sjachta Gagarina, Dolomitne, Holmovski, Dokoetsjajevsk, Leninske, Kominternovo, Oktober, Koelikove en Krasnoarmejske. Er zou geschoten zijn met onder meer 122 en 152 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren en vanuit pantserwagens. In Sjachta Gagarina zou een woning schade hebben opgelopen.

De separatisten in Loehansk melden vijf aanvallen op hun posities bij Pervomajsk, Froenze, Lozovoje en Lovinovo. Hier zouden 82 en 120 millimeter mortieren en artilleriegeweren zijn gebruikt.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: