vrijdag 26 juli 2019

Auto Porosjenko aangevallen door 'typische titoesjki'

De auto van ex-president Petro Porosjenko is gistermiddag aangevallen door drie of vier mannen. Porosjenko's lijfwachten wisten de aanval af te slaan. Een van de lijfwachten hield met een paraplu de aanvallers van zich af, terwijl een andere lijfwacht een aanvaller van het dak van de auto trok en vervolgens pepperspray in het gezicht gespoten kreeg. Ook was er een groep mensen die ''Porosjenko, rot op!'' riepen.

Even later arriveerde de politie die een einde maakte aan het handgemeen. Porosjenko bleef ongedeerd bij dit alles. De aanvallers werden omschreven als 'typische titoesjki', potige huurlingen. Het begrip titoesjki verwijst naar Vadim Titoesjko die in mei 2013 journalisten van tv-zender Kanal 5 aanviel en later bekende dat hij dat in opdracht en tegen betaling had gedaan.

De aanval was bij het kantoor van het nationaal recherchebureau SBI waar de voormalige president was om gehoord te worden over mogelijke malversaties bij de verkoop van een scheepswerf aan een Oekraïense zakenman. Volgens Porosjenko wordt ook onderzoek gedaan bij meerdere van zijn bedrijven, waaronder die van tv-zender Kanal 5.

Bron: RFE/RL

Geen opmerkingen: