zondag 28 juli 2019

Video: commotie om ruwe arrestatie politieagenten

Er is commotie ontstaan over een videofilmpje waarin te zien is hoe politieagenten de auto van generaal Vitali Hloehoveria laten stoppen om de chauffeur er op te wijzen dat hij een verkeersovertreding heeft gemaakt. De generaal is de baas van de regionale politie in Dniporpetrovsk. Zijn chauffeur maakt duidelijk dat hij van deze actie van gewone agenten niet gediend is.

Hij pakt zijn telefoon en belt iemand Even later komt een busje aanrijden met een arrestatieteam van KORD. De agenten worden onder schot gehouden en meegenomen voor ondervraging in het kantoor van generaal Hloehoveria. Het voorval zou afgelopen september plaats hebben gehad, maar pas enkele dagen geleden verscheen het met een bodycam gemaakt filmpje online.

Ook door president Volodimir Zelenski die geschokt reageert op wat hij omschrijft als ''het cynisme van vertegenwoordigers van de oude elite die zich boven elke wet verheven achten''. Zelenski eist van minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken dat die generaal Hloehoveria ontslaat en van directeur Roman Troeba van het Nationaal Recherchebureau dat die onmiddellijk en onderzoek instelt en actie onderneemt.

''Vandaag de dag kun je niets verbergen'', constateert president Zelenski. ''Ik wil alle officials in Kyiv en door het hele land - van de provinciehoofdsteden tot de kleinste dorpen - dat de tijd van straffeloosheid en voorkeursposities waar jullie onder de vorige presidenten gewend waren geraakt voorgoed voorbij is. Niemand is nog boven de wet verheven. Wie zich dat nog wel denkt te kunnen veroorloven, krijgt met mij te maken.''

En: "Tegen corrupte officials zeg ik: ''Beken, treed af of sla op de lucht. Het enige wat ik jullie beslist niet adviseer is om door te gaan met jullie gedrag en ons uit te dagen. Het land en de mensen zijn vasthoudender dan jullie allemaal. Zij zullen overwinnen, jullie gaan verliezen.''

Bronnen: Unian, YouTube

1 opmerking:

Anoniem zei

schering en inslag in oekraine dit is niks nieuws zo valt men in fabrieken ook binnen en snuffelt alle papieren door in de hoop iets te vinden u onder druk te zetten.is al jaren zo.