dinsdag 23 juli 2019

Razoemkov: 'Zelenski zet parlement niet onder druk'

Dmitro Razoemkov.
Dmitro Razoemkov, de leider van Dienaar van het Volk, zegt er van overtuigd te zijn dat president Volodimir Zelenski zich niet met partijzaken bezig houdt en evenmin druk gaat uitoefenen op het parlement. ''De president is natuurlijk erg belangrijk voor onze partij, maar hij bemoeit zich niet met partijzaken. Wij zijn er juist om zijn werk als president te ondersteunen omwille van de mensen die hem gekozen hebben'', zegt Razoemkov in een interview met de nieuwssite Oekrajinska Pravda.

Op de vraag of hij Zelenski in staat acht om bij belangrijke besluiten naar de fractievergadering te komen om daar onwillige parlementsleden te bewerken, zoals zijn voorgangers wel eens deden, antwoordt Razoemkov dat de president dat zeker niet zal doen.

Razoemkov gaf ook een interview aan tv-zender ICTV, waarin hij in gaat op het mogelijk naar voren halen van de lokale verkiezingen. Die verkiezingen zijn volgend jaar, en dat blijft vooralsnog ook zo volgens Razoemkov. Maar, tekent hij daarbij aan, de president is erg ontevreden over de verrichtingen van veel lokale bestuurders. Mocht dat niet verbeteren, sluit de leider van Dienaar van het Volk niet uit dat president Zelenski alsnog besluit om de verkiezingen naar voren te halen.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: