vrijdag 12 juli 2019

Zender NewsOne vraagt om internationale steun

NewsOne heeft zich tot een aantal internationale organisaties en buitenlandse ambassades gewend om zich te beklagen over de Oekraïense regering die niet gediend is van een marathonuitzending in samenwerking met de tv-zender Russia-24. Het programma 'Laten we eens praten' zou vandaag door NewsOne en de staatszender Russia-24 worden uitgezonden, maar de Oekraïense tv-zender heeft het laten afweten na bedreigingen tegen medewerkers en hun gezinnen.

Inmiddels loopt er wel een strafrechtelijk onderzoek tegen diezelfde medewerkers, omdat zij mee zouden werken aan een pro-Russische uitzending, want NewsOne wordt feitelijk aangestuurd door de oligarch Viktor Medvedtsjoek, een persoonlijke vriend van de Russische president Vladimir Poetin en voorzitter van het pro-Russische Oppositieplatform/Voor het Leven.

In een brief aan onder meer Reporters Without Borders, Amnesty, Freedom House, Human Rights Watch, voorzitter Donald Tusk van de Europese Raad, buitenlandchef Federica Mogherini van de Europese Commissie en onder meer de ambassadeurs van de VS, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië schrijft de directie van NewsOne: ''Zeker 70 procent van de Oekraïense bevolking snakt naar vrede. Na de recente machtswisseling in ons land hebben wij gemeend een bijdrage aan de dialoog te moeten leveren. Dit heeft tot het a-politieke gezamenlijke programma 'Laten we eens praten' van NewsOne en een Russische tv-zender. Het was bedoeld als een platform voor het uitwisselen van gezichtspunten en meningen, als een open dialoog tussen de Oekraïense en Russische bevolking. het moest een live marathonuitzending worden tussen mensen uit beide landen die zich nog nooit hebben uitgelaten over de territoriale integriteit van Oekraïne, waarbij de deelname van deskundigen en politici uitgesloten zou zijn.''

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: