woensdag 24 juli 2019

Ex-president of niet, Porosjenko dient op tijd te zijn

Ex-president Petro Porosjenko.
Ex-president Petro Porosjenko heeft vandaag een onverwacht bezoek gebracht aan het nationaal recherchebureau SBI. Nou ja, onverwacht. Porosjenko had al het verzoek gekregen om vorige week woensdag langs te komen voor ondervraging. Hij wordt verdacht van belastingontduiking en witwassen bij de aankoop en latere verkoop van de fabriek Koznitsja na Ribalskomoe.

Porosjenko liet het een week geleden afweten omdat hij te druk was met campagne voeren voor de parlementsverkiezingen. Vervolgens kreeg hij een uitnodiging om morgen langs te komen, maar volgens SBI-directeur Roman Troeba kwam dat de voormalige president evenmin uit, omdat hij vanaf morgen voorlopig met vakantie is.

Maar Troeba bleek daar niet van gediend. Porosjenko dient zijn vakantie maar op te schuiven. Bovendien moet hij zich morgen alsnog te melden bij de rechercheur die zijn zaak in behandeling heeft en niet bij de directeur. ''Ik respecteer dat onze voormalige president vorige week druk was met andere bezigheden, maar ik hoop ook dat hij onze rechercheurs respecteert en gewoon op het tijdstip van de afspraak verschijnt. Ook al omdat onze rechercheurs druk zijn, ze hebben allemaal gemiddeld 35 zaken in behandeling.''

Bron: Unian

Geen opmerkingen: