zaterdag 13 juli 2019

Geen campagne voor Savtsjenko in bezet gebied

Het militante parlementslid Nadia Savtsjenko.
Parlementslid Nadia Savtsjenko krijgt geen toestemming om samen met haar zus Vira aan de andere kant van de frontlijn in de Donbas campagne te voeren voor de komende parlementsverkiezingen. De staatsveiligheidsdienst SBOe heeft het verzoek afgewezen. ''Zoals iedereen met gezond verstand wel verwachtte, krijgt deze bewonderaar van surrealisme en terroristen geen toestemming'', meldt een tevreden George Toeka, de onderminister voor de Tijdelijk Bezette Gebieden en de Binnenlandse Vluchtelingen.

Savtsjenko staat er om bekend dat zij vooral haar eigen gang gaat. Zo was ze al eens zonder officiële toestemming in bezet gebied voor overleg met separatistenleiders over het vrijlaten van Oekraïense krijgsgevangenen en wordt ze nog altijd verdacht van het voorbereiden van een bloedige staatsgreep. Ze werd na een jaar in voorarrest vrijgelaten omdat er geen nieuwe belastende feiten tegen haar waren ingebracht. Meteen daarna pakte Savtsjenko haar werk als parlementslid weer op.

Ze is kandidaat in het district 51, dat onder meer de dorpen Zajtseve, Majorske en Zhovanka omvat. De zussen Savtsjenko hadden ook de door de separatisten bezette stad Horlivka willen bezoeken om stemmen te winnen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: