donderdag 11 juli 2019

Soldaat en bejaarde vrouw in Holmovski gedood

Een Oekraïense soldaat is gisteren om het leven gekomen en negen soldaten liepen verwondingen op bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen. Het ging in totaal om 42 aanvallen, die alle werden beantwoord door het leger. Door tegenvuur zouden negen rebellen gewond zijn geraakt. De dode en een van de gewonden vielen toen een konvooi met de nieuwe gouverneur van de provincie Donetsk, Pavlo Kirilenko, met antitankraketten werd beschoten nabij het dorp Hranitne. Kirilenko bleef ongedeerd. Hij zou zonder toestemming van de legerleiding naar de frontlijn zijn gegaan.

De aanvallen van de rebellen met onder meer 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, luchtdoelgeschut en antitankraketten waren gericht tegen de legerposities bij Marjinka, Krasnohorivka, Popasna en de dorpen Kamjanka, Novotrojtske, Starohnativka, Pavlopil, Piski, Berezove, Sjirokine, Hranitne, Bohdanivka, Vodiane, Mikolajvka, Taramtsjoek, Lebedinske, Krisme, Pritsepilivka, Novotoshkivske, Loehanske, Pivdenne, Zolote-3, Novo-Oleksandrivka, Zolote-4, Novozvanivka, Choetir Vilni, Novoloehanska en Zajtseve.

Na middernacht waren er zes aanvallen met onder meer 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers op de soldaten bij Taramtsjoek, Vodiane, Novoloehanske, Zajtseve en Loehanske. Niemand raakte gewond.

De separatisten in Donetsk melden dat vanmorgen een 70-jarige inwoonster van de buurtschap Holmovski is gedood bij een aanval van het Oekraïense leger. Holmovski ligt vlakbij de bezette stad Horlivka van waaruit het leger vrijwel dagelijks wordt aangevallen door rebellen. Volgens de separatisten waren er vanaf half vier vanmorgen aanvallen van het leger op hun posities bij Loegovoje, Spartak, Vasiljevka, Marjevka, Sosnovskoje, Holmovski, Dolomitnoje, Dokoetsjajevsk en Kominternovo. Er zijn met 82 en 120 millimeter mortieren zijn geschoten.

De separatisten in Loehansk spreken van twee aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij Lozovoje en Nizhneje Lozovoje met 82 en 120 millimeter mortieren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: