vrijdag 12 juli 2019

Weer Oekraïense soldaat gedood, twee gewonden

De door Rusland aangestuurde rebellen hebben het Oekraïense leger gisteren 24 maal aangevallen. Bij een van die aanvallen kwam een soldaat om het leven. Elders liepen twee soldaten verwondingen op. Door tegenvuur werden drie rebellen gedood en zouden vier rebellen gewond zijn geraakt. Er werd door de rebellen met onder meer 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en vanuit pantserwagens geschoten. Na middernacht waren er vijf aanvallen op legerposities.

De separatisten in Donetsk maken melding van 22 aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities. Er zou geschoten zijn met onder meer 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers. Bij de aanvallen zouden gisteren 28 woningen zijn beschadigd. Er wordt overigens niet bij gezegd waar die woningen zich bevinden. Vanmorgen rond 4.00 uur zouden drie woningen in Elenovka schade hebben opgelopen bij een beschieting door het leger.

De separatisten in Loehansk spreken van drie aanvallen van het leger op hun posities bij de dorpen Logvinovo en Sokolniki. Hierbij zouden 120 millimeter mortieren en geweren zijn gebruikt.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: