vrijdag 19 juli 2019

President Zelenski wil geen coalitie en al helemáál geen compromissen sluiten

President Volodmir Zelenski hoopt dat zijn partij Dienaar van het Volk overmorgen een absolute meerderheid in het parlement weet te behalen. ''Zodat we met niemand anders nog rekening hoeven te houden bij onze besluitvorming'', zegt Zelenski in een interview dat door zijn kantoor gepost is op Facebook. ''Ze zeggen dat politiek een kwestie is van compromissen sluiten, maar ik vind dat er in de afgelopen dertig jaar al voldoende compromissen zijn geweest.''

Mocht het toch nodig zijn om een coalitie aan te gaan, dan is dat in ieder geval niet met Europese Solidariteit, de partij van ex-president Petro Porosjenko. Dat zegt Serhi Sjefir, adviseur van president Zelenski in een interview met de nieuwssite LB.ua.

Wel in aanmerking komt De Stem (Holos), de partij van zanger Svjatoslav Vakartsjoek, en eventueel ook de Moederlandpartij van Joelia Timosjenko. ''Als aan onze voorwaarden wordt voldaan.'' Die voorwaarden houden in elk geval in dat de bij de coalitie betrokken partijen niet naar rato ministersposten krijgen toebedeeld, maar dat er een kabinet van technocraten wordt gevormd.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: